Phi phi island

Nu har vi anlänt till Phi Phi island, och det var verkligen som jag skrev innan: från ett paradis till ett annat. Sanden är inte lika mjuk här som på Railey, men vattnet är mera kristallklart och mera härligt turkost. Vi valde ett hotell som var den prisklass vi tyckte var okej av det som fanns kvar.. Och förvånade blev vi: det är toklyxigt! Phi phi view point heter det, och det ligger lite på en höjd, men ändå jättenära stranden Lo Dalam. Vi har fantastisk utsikt över hela turkosa havet, jättefin pool, super rena kaklade rum med AC, kyl och tv och allting.. Här kommer vi leva som kungar ;)

När man ligger i plurret går tankarna till Tsunamin och hur den sköljde över hela den här ön. Det är helt galet.. Vad skulle man göra om man låg där själv? Hela ön är i princip uppbyggd pånytt, ALLT blev förstört. Men hotellet vi bor på är en av få ställen som faktiskt klarade tsunamin, eftersom det ligger på höjden och vågen kom från andra sidan ön. Vi bor dessutom ca 200 m från Tsunami evakueringshuset dom byggt nu. Så mamma, du kan vara lugn ;)

Det negativa är att det ju är fullmåne just nu. Tydligen påverkar fullmånen tidvattnet på något vis. Vet inte alls hur det där fungerar MEN redan kl 13 på dagen så åker vattnet ut flera hundra meter! Här är det ju redan normalt super långgrunt, så när vattnet åkt ut ser det helt sjukt ut. Och inte så fräscht att gå igenom flera hundra meter geggig havsbotten för att kunna bada..  (och dessutom en biljard springande krabbor) Vi gick över till andra sidan ön för att kika på den stranden men det var lika där. Men när vattnet är normalt är det så otroligt vackert. Vi har ju pool så vi får väl hålla till där när vattnet bestämmer sig för att dra sig undan.  Vid bad idag har jag inte känt ett enda stick i alla fall, kanske är det inga såna där läskiga kryp i vattnet här?? Vore ju skönt att slippa dom ;) Jess undrade om jag fick som bett efteråt av dom: ja ibland som myggbett och ibland inget alls. Konstigt!!

Jag har tyvärr lyckats bränna mig rejält på ryggen idag.. AJAJ..  Vi har vart så försiktiga, hållt oss i skuggan och smörjt med SPF 30 hela tiden. Samma idag, men vi åkte ju med färjan över och någonstans under den turen måste solen fått tag på min rygg..

Anders börjar väl bli lite brun, själv ser jag som vanligt mest ut som en polkagris xD

Nu ska vi verkligen njuta här tills på måndag då det är dags att bege oss härifrån! Finns DESSUTOM MASSA härlig shopping här.. jösses.. För guds skull, släpp inte Lovan lös för då finns ingen återvändo x)  Men ska försöka hålla mig till Bangkok…….

 

Imorgon kommer Emma & Jonas hit så då ska vi försöka möta upp dom och hela familjen.  Ska bli så roligt!

Tjing tjing så länge!


Sista kvällen på Railey!


Precis anlänt till phi phi...


Lo Dalam stranden




Poolen vid vårt hotell, med havet bakom... <3


Min grek i poolen <3





#1 - - Pirr:

Ser ju jättefint ut...ha det fortsatt gott :)

#2 - - jess:

Åh,så fint och härligt det ser ut:)Verkar som ni hittar bra boende också:)Synd med det där tidvattnet dock..men är ju tur det inte håller sig så hela dagarna. Kolla in på nåt apotek om du hittar nåt,dom har kanske nåt bra om man bränt sig. Brukar finnas mer effektiva saker utomlands på deras apotek har jag hört. Å bra att du slipper betten i vattnet nu!



Hoppas ni fick roligt då ni mötte upp vännerna sen:)Ser fram emot fortsatt uppdatering.Här är det ca -20 just nu såm man drömmer sig gärna bort;)Ha det fortsatt lovely!Puss&kram

#3 - - Lovisa:

Tycker om det du skrivit! Roligt att se en del bra saker och inte bara det vanliga sakerna som man kan se om hela tiden. ;)