Khao LakVi är nu i Khao Lak sen några dagar och har det helt fantastiskt! Vill inte åka hem!! Bara 3 dagar kvar nu av denna underbara resa..

De andra har nu åkt hem och vi tog oss som sagt vidare 2 timmars resa norrut från Bangtao till Khaolak. Min magsjuka var hemsk och jag var klen i flera dagar efteråt men har nu repat mig. Även Ivar har varit fortsatt förkyld med feber och hostat så han kräktes nattetid.. Men här har vi tagit det otroligt lugnt och sovit mycket så nu har vi repat oss. Vågar nog inte ropa hej förrens vi är hemma igen att Ivar ska klara sig från magsjukan..

Det är drygt att bli sjuk i värmen men det är drygt hemma också. Vi har AC på rummet och en hel väska med medikamenter, plus en tapper unge så det har gått bra ändå! 

Här i Khao Lak känner man verkligen lugnet. Som gjort för familjer som bara vill ha det soft.. Vi bor på ett hotell som heter Emerald och ligger på den södra stranden. Superlugnt utan fullsmockat med solstolar och strandförsäljare.. Dock blir den ganska smal när vattnet står som högst. (Det är ganska höga vågor här med) Rakt ut är det bara öppet hav och det är klart att tankarna går till tsunamin och att det var just här den drog in och skapade störst förödelse i hela Thailand.. Man tänker extra på det när man är här, helt klart.

Vårat hotell är jättefint och har allt vi behöver! Prisvärt också! Personalen är fantastisk och tar sig an Ivar hela tiden, nästan så man får be att få tillbaka honom ;) Har aldrig sett så barnkära människor! Det är verkligen ett barnvänligt hotell, dock väldigt lite barn här just nu. Mestadels är det tyskar här.
Dock så ligger det en smula avsides från centrum, där lite shopping och restauranger finns. Det tar 10 min med taxi dit, tyvärr kan man inte gå för det är en så hårt trafikerad väg att det skulle vara med livet som insats ;) Framförallt skulle jag inte bege mig iväg med barnvagn på den vägen.. Så det blir nog inte så mycket mer shopping för vår del men är ju mest krimskrams ändå ;) Vi åker kanske dit en gång till innan hemgång.

Så åker vi hit igen skulle vi nog vilja bo längs den stranden som ligger nära centrum, då kan man välja om man vill ha lugnt eller ta en sväng på stan, med gångavstånd. Finns lite restauranger här där vi bor med men dom passar på att höja priserna rejält här. Vi kollade på hotell mer centralt innan men har för mig att dom var betydligt dyrare. Så med Emeralds standard är det väldigt prisvärt :)

Finns flera superhärliga restauranger på stranden här med enkla pinnstolar direkt i sanden, typ ett skjul där dom lagar maten. På riktigt, i Thailand är de allra enklaste och billigaste ställena bäst! Så himla god mat!!

Vi har inte internet som ingår här och ska man ha det så är det dyrt, så vi har bara tagit det för idag. Så troligen hörs vi inte mer nu innan vi kommer hem! Ååh vill inte åka hem.. Skulle lätt kunna stanna några veckor till ;)

Hoppas ni får en bra första advent, det ska vi ha :D


Magsjuka..

Jag får nog sluta kasta sten i glashus.. (Förra inlägget) Igår kväll blev nämligen jag också magsjuk :( Fy vilken natt alltså.. Både kräkts och sprungit på toa ca 300 gånger. Magsjuka är ju vidrigt även i vanliga fall, men som gravid blev det ju en ny upplevelse! Hade magknip var 10:e minut typ hela natten, och det tröck uppåt något fruktansvärt så det gjorde så j*vla ont i revbenen! Kändes som dom skulle gå av!! Har inte sovit en blund inatt.. Bebisen har även sprattlat runt som bara den, vilket också gjorde ont och dessutom blev man ju orolig hur han mådde där inne.
 
Nu är klockan över 14 här och har ännu inte ens kommit upp ur sängen. Är på bättringsvägen nu men man känner sig ju energimässigt lika pigg som en urvriden disktrasa. Det enda jag får i mig är små munnar coca cola, men det lär väl ge med sig snart.
 
Det är de andras sista dag idag så det var ju trist att den blev spenderad såhär :/ Nu är ju skräcken att även Ivar ska få detta, inte alls kul här nere och han blir ju dålig så länge efter sina magsjukor.. Imorgon är ju även planen att vi ska resa vidare, 2 timmar tar det till Khao Lak härifrån. Så känns lite nervöst..
 
Vi har haft det jättebra här i Bangtao beach annars, verkligen jättefint här och en glad överraskning för att vara Phuket som vi inte är så förtjusta i annars ;)
Men det ligger ju lite in the middle of nowhere, så när vädret varit lite halvdant på eftermiddagarna har det inte funnits så mycket annat att göra. Vi har varit flitiga besökare av marknaden som är 2 gånger i veckan ;) Hotellet har också varit jättefint men 2 veckor på ett och samma ställe har känt liiite långt. Även om det varit skönt på ett sätt också att göra sig hemmastadd. Nästa gång vi åker kommer vi heller ej ta all-inclusive... Det är bekvämt på sitt sätt men att äta på samma restaurang hela tiden gör ju att man knappt uppskattat den goda maten. 3-rätters till både lunch och middag gör dessutom att man inte känt minsta hunger på hela tiden här ;) Tjusningen med maten har liksom försvunnit lite. Många gånger har man därför hoppat över förrätt och efterrätt som man egentligen betalt för. 
Men allt annat har varit väldigt bra här :) 
 
Ska bli riktigt intressant att se Khao Lak som vi hört mycket bra om! Annars lutar nog nästa Thailandsresa åt Koh Lanta där det är så långgrunt att det är perfekt med små barn och lätt att ta sig runt med tex barnvagn. Här i Bangtao är det nog perfekt för lite större barn! För finns inte en chans att man kan släppa barnen i vattenbrynet alls här tyvärr, vågorna är för stora och när de varit mindre så har vattnet ändå varit strömt. Det finns ingen strandpromenad så man blir ganska isolerad då man inte kan gå med barnvagn (omöjligt i sanden) och Ivar går ju inte flera km själv direkt och bära honom blir svintungt.. (Och dösvettigt) Man kan inte riktigt gå efter gatan heller för den är inte så turistanpassad än och blir världens omväg.
Men kan man knata för egen maskin är stranden superfin alltså :) Jag och Anders har gått endel själva och finns massa mysiga ställen!! Som sagt perfekt med lite större barn.
 
Får se när vi hörs och om det finns lika bra internet på nästa ställe eller ej :)
 
 
 
 

Lite sjukstugaVi har flera i gänget varit lite krassliga i några dagar.. Jag har varit förkyld och lite hängig och hann knappt bli bättre förrens det nu blev Ivars tur, med massa snor och feber. Inte helt kul i värmen med tanke på att han äter dåligt även i vanliga fall.. Men förhoppningsvis är han på bättringsvägen nu. 

Även Anders blev sjuk, men inte förkyld utan magsjuk.. Stackarn. Troligen nåt han ätit för ingen annan blev dålig. Men efter en dag inne blev han bättre. Vi har nu vänligt men bestämt sagt åt honom att sluta slicka golven ;)

Vi börjar också ana ett eventuellt väderomslag. Gud så hett det varit här igår och idag! Igårkväll kunde man inte gå en meter utan att svetten rann.. Fruktansvärt kvavt. Och heller inget mer regn. Pjuh, tur vi fick lite mjukstart första halvan ;)

Resan börjar gå mot sitt slut för de andra, men vi har ett tag kvar än. På torsdag åker vi vidare för en vecka i Khao Lak :)


Visa fler inlägg