Husägare!

Dålig bloggning nu ett tag.. Det har varit fullt i min hjärna så har nästan trott att den skulle explodera.. Vi har letat hus ett bra tag nu och varit med på flera budgivningar som inte gått vägen. Men för ungefär en månad sen hittade vi vårat drömhus! Vi trodde ALDRIG vi skulle få det, vi vann inte ens budgivningen... Men nu är det vårt ;)

Vi skrev kontrakt för flera veckor sedan, men självklart hade vi besiktningsklausul. Dvs man kan dra sig ur affären om något stort hittas på besiktningen. Sen har veckorna gått då vi väntat på besiktning, diverse undersökningar, och förhandlat hit och dit. Haft sån ångest för flera gånger har vi trott att nej det blir inget :( Självklart känns det superläskigt då det är den största affären man gör i livet (för de flesta) och huset är inte byggt igår ;) (byggt på 30-talet men flyttat -68 så då är grunden gjord) Vad kan man förvänta sig av ett sådant hus?

Det har vi försökt ta reda på senaste veckorna. Och med experthjälp från besiktningsman PLUS att jag har förmånen att ha en pappa som, inte för att skryta men han kan allt ;) han har bott i hus i hela sitt liv och har byggt ett själv. Sen har jag dessutom en bror som gjort en koja till slott där ute i Mårtsbo, så med deras omdöme som hjälp så har vi nu vågat slå till. 

När vi började leta hus så sa vi att vi skulle INTE köpa något rustobjekt. Vi skulle ha något färdigt. Men efter resans gång så har vi insett att är huset topprustat så är det bara att glömma med tanke på vilket pris det landar på här i Gävle.. Och ofta var det kanske fint och renoverat inuti men sen var driftkostnaden svinhög så då hade man bara satsat på att fixa till "allt synligt". 

På detta hus är det tvärtom, man har satsat på det som inte är synligt (men kostar pengar) och satsat mindre på det synliga. Det krävs alltså en hel del målning och piff, men är fullt beboeligt som det är! Sen väntar ett stort jobb i källaren, men den behöver vi inte ens använda till en början. Den är enbart en bonus för framtiden ;) Huset är nämligen 185 kvadrat plus 130 källare! Så vi klarar oss gott och väl tills tid/pengar/ork finns att ta tag i källaren! 

Det finns hur mycket som helst att göra, men inget som brinner i knutarna! Vårat hus kommer inte se perfekt ut eller vara perfekt sen dag 1, utan det får bli det med tiden ;) Viktigt dock att det finns potential, kommer bli ett slott när det är klart ;)

Vad som däremot är perfekt för oss är LÄGET! Allt annat går att fixa, för att ta min pappas ord ;) 

Igår blev allting äntligen klart!! Så i höst blir vi Bomhusbor :) Nära skola, dagis, kommunikation, mataffär, lekpark.. 5 min promenad till bad/lekpark. 15 min cykel till havsbad :) Drygt en mil in till stan. 

Längtar!! ❤️

//Godsägarna hehe...



#1 - - Madde:

Hej och välkomna till hit får jag säga :) jag såg igår att en gemensam vän hade gillat en bild på grannhuset därav hittade jag till din blogg. Hoppas ni kommer trivas :) mvh nya grannen Madde ;)

#2 - - Malin G:

Stoooort grattis till er! Äntligen!! 😃 Så otroligt glad för eran skull, det här är ni verkligen värda...ser fram emot utehäng på eran enorma veranda nästa sommar 😉