Ebbe 16 månader

Igår blev Ebbe 1 år och 4 månader gammal- tiden går fort alltså ❤️
Ebbe har en liten livskris sen lillebror kom.. Lillhjärtat! Inte är det lätt att förstå att man fått ett syskon! Men man förstår ju att den där lilla krabaten kommit för att stjäla scenen och ta plats hos mamma och pappa!

Han har reagerat mer än vi trodde faktiskt. Men det är också mycket som händer för honom nu- alla hörntänder ploppar typ upp samtidigt, och han har plötsligt börjat prata! Massa ord börjar komma ur den där munnen: det första var typ traktor, sen kom pappa ;) När man frågar honom om han kan säga mamma så säger han demonstrativt "PAPPA!" Haha.. Är helt övertygad om att det är för att markera att det är pappa som är favoriten nu när mamma ska ha en bebis i famnen hela tiden!!

Han är ju fortfarande så liten- även fast han ser ut som en jätte bredvid Henry ;) Man har svårt att tro nu att det knappt kommer vara någon skillnad på dom sen (storleksmässigt) när dom räknas som "pseudotvillingar", blir häftigt att följa!!

Men det är ganska intensivt just nu och den biten står mellanpojken för ;) Det har blivit någon grej för honom att skrika hela tiden, så det gör han hela dagarna, både när han är glad, arg och ledsen..! Öronen trillar av på dom här föräldrarna snart...

Han vill väldigt gärna gosa med sin nya lillebror, lägga sin kind mot honom och klappa honom.. Men han vill också väldigt gärna prova tappa en leksak i huvudet på honom, peta honom lite i ögat och dra i örat eller varför inte klappa till honom ordentligt..! HJÄLP, vi kan inte lämna honom med Henry för en sekund! Då befinner sig Henry stor del av tiden på bordet här hemma, lämna honom på golvet är uteslutet.. Men Ebbe klättrar ju upp på nolltid så det är svårt.. Funkar ju så länge vi är två föräldrar hemma men blir klurigare sen. Har dock ganska nyss gått igenom detta med Ivar när Ebbe kom, vet att det var ett problem då med men ännu mer nu för Ebbe är ju mindre.

Igår bet Ebbe Henry i foten så han började blöda.. :( Har inte hört Henry skrika så mycket sen han föddes! Stackars liten, han kommer nog få stå ut med endel han.. Ebbe skämdes som en hund sen för han vet att han inte får bitas- men det är som att han inte kan hejda sig, troligen pga alla tänder som växer.. Han bits jättemycket :( Och jag tvivlar inte på att han skulle göra om det ett obevakat ögonblick ;)

Dom kommer bli så goda vänner sen och ha så mycket roligt ihop, men det är klart att det är tufft första tiden man fått ett syskon ❤️ Våran älskade lilla buse!!