Eländes elände

Känns som jag bara klagar och gnäller på den här bloggen.. Hade faktiskt några riktigt bra och härliga dagar med barnen sen sist jag gnällde här! Så bra att jag inte hade tid att skriva ;) Men helgen har varit allt annat än bra. Ebbe har nämligen haft magsjuka. 😔😔😷😷

Han har kaskadkräkts ner sängen och soffan x flera.. Oh the joy. Så kul med en 1,5-åring som inte alls förstår att han kommer kräkas och kan ge någon form av förvarning. Stackars lilla hjärtat vårat! Vad tapper han har varit. Tvättmaskinen har gått varm här hela helgen..

Henry har i sin tur varit skitförbannad i flera dagar, gnagt argt på allt och vägrat ligga själv. Stök och bök nätterna igenom som blir bättre med Alvedon. Helt övertygad om att det är tänder på G! Men vi tittar och tittar i munnen men ser INGET! Än.

Inatt var jag dessutom själv med barnen och skojar inte- sov kanske en timme totalt. Har torkat kräkor, bytt blöjor, bytt sängkläder, tröstat, sövt, trugat med vätskeersättning, ammat barn hela natten.. När alla äntligen sov, då vaknade Ivar kl 04 och vägrade sova mer! Han som aldrig krånglar väljer sina tillfällen. I morse var jag verkligen helt knäckt och ville bara lägga mig ner och grina.. En av dom värsta nätterna sen jag blev mamma, men tur nog är det inte såhär så ofta så man får ju fokusera på det..

Så något adventsmys har det inte blivit här. Nu väntar vi övriga på om det var en smittsam variant eller ej.. 😫😫😫 Vore ju ett under om vi klarade oss. Mest orolig är jag för Henry... Hur blir det om en så liten blir smittad? Ivar var runt året den där gången han hade det och blev så dålig så vi hamnade på akuten. Men Henry är ju bara 4 månader 😔 Själv kan jag ta vilken skit som helst bara dom slipper!!

En sådan dag...

Idag har allt varit fel från början till slut.. Började med att Henry knappt sovit alls inatt, bara stök och bök och missnöje :( Han är förkyld och täppt på natten och får panik, stökig i magen och dreglet dryper. Kanske tänder eller en av miljonen faser. Söndergnagda typ blödande boobs på mamman.. Inte en av amningens höjdpunkter direkt. Klockan 05 höll jag på att bryta ihop utan sömn längre än en kvart åt gången under natten. Anders fick ta över. Men tror ni jag kunde somna om trots att jag var så trött att jag ville kräkas? Nepp. Min hjärna är fan störd! Kan inte koppla av! Sen när vi väl fått på alla barnen kläder- utom Henry.. Jo då kissar han såklart ner oss allihopa. Anders blev prickad rätt i skallen, underbart att starta dagen med en golden shower 😂

Barnen känner DIREKT när man har en trött dag och inte orkar.. Dom prövar en till max och har bara bråkat, tjafsat och hittat på sattyg! Tex hällt ut all min rena tvätt på lortigt källargolv, suttit på Henry så fort chansen funnits (Ebbe), snott åt sig kakor ur skåpet för att äta sig mätt innan middagen, slagits allt dom orkat med varandra, tappat ett glas i golvet i köket (av misstag men ändå) som gick i EN MILJON bitar precis när maten var klar.. Alltså skämta med mig i aprillo 😫 Henry har inte velat legat själv en minut... Gah.

Till råga på allt har jag en förkyld make också. Say no more🙄😝

Nu vill jag bara gå och lägga mig och invänta ny dag som förhoppningsvis levererar bättre.... Om man kunde börja med att få sova lite inatt kanske? Tack på förhand.

Vardagslunk

Gud vad tiden går fort. Veckorna bara rasslar fram! Är med barnen dygnet runt så dom börjar kännas som ens kroppsdelar, framförallt den lilla. Skulle behöva ett litet break men det är svårt när man ammar... Snart är den här tiden över (syftar främst på amningstiden) och då vet jag att jag kommer sakna den! Men låst, det blir man..

Vi har kommit in i en lite tuffare period vad gäller läggning och nattsömn. Först och främst vill ingen sova och sen ska det tjafsas och bråkas.. Det tar ofta TIMMAR innan alla 3 sover på kvällen! Man blir galen. Man får vara glad om man hinner med en dusch själv innan man sen måste gå och lägga sig för att orka med natt med diverse uppvak av olika barn och dessutom amning. Och sen alltid någon av dom som vaknar i ottan och vill fånga dagen. Vissa nätter känns det som man inte gör annat än söver om barn en efter en och sen blev det morgon och kvar blev ingen sömn för den här morsan... Nu jobbar inte Anders natt jämt men det blir ändå en hel del.

Men i perioder har det funkat jättebra så man får härda ut och hoppas att denna fas snart är förbi.

Dagarna går i ett och ens sociala liv är ju typ obefintligt! Man har ständigt dåligt samvete för alla vänner man typ aldrig hinner höra av sig till eller träffa.. Har jag någon stund över så vill jag bara dö i soffan typ. Jag orkar inte ta tag i något. Är helt slut! Jag vet att det kommer andra tider sen, men det är tufft ändå. Men ni är i alla fall inte glömda om ni går in och läser detta någon gång❤️

Den här tiden på året gör väl inte saken bättre heller.. Ett evigt mörker typ 😂 Är nog fler än jag som inte är sådär överdrivet pepp. Bara för att få lite ljus i mörkret OCH roa barnen med något i helgen när det bara regnade och jag bara inte ORKADE kämpa ut med barnen... Så tjuvstartade vi julen här hemma ;) Faktiskt, så gör det ganska mycket! Mera mysbelysning åt folket!

Såhär ser våra morgnar ofta ut innan vi kliver upp! Det är mysigt också med såna här små gosiga troll ❤️

Rensa kartongerna med julsaker var ju en hit tyckte barnen, men till deras stora besvikelse fick inte alla tomtar och julgranskulor komma fram än ;)

Kram på er så länge från trötta morsan..

Visa fler inlägg