Khao LakVi är nu i Khao Lak sen några dagar och har det helt fantastiskt! Vill inte åka hem!! Bara 3 dagar kvar nu av denna underbara resa..

De andra har nu åkt hem och vi tog oss som sagt vidare 2 timmars resa norrut från Bangtao till Khaolak. Min magsjuka var hemsk och jag var klen i flera dagar efteråt men har nu repat mig. Även Ivar har varit fortsatt förkyld med feber och hostat så han kräktes nattetid.. Men här har vi tagit det otroligt lugnt och sovit mycket så nu har vi repat oss. Vågar nog inte ropa hej förrens vi är hemma igen att Ivar ska klara sig från magsjukan..

Det är drygt att bli sjuk i värmen men det är drygt hemma också. Vi har AC på rummet och en hel väska med medikamenter, plus en tapper unge så det har gått bra ändå! 

Här i Khao Lak känner man verkligen lugnet. Som gjort för familjer som bara vill ha det soft.. Vi bor på ett hotell som heter Emerald och ligger på den södra stranden. Superlugnt utan fullsmockat med solstolar och strandförsäljare.. Dock blir den ganska smal när vattnet står som högst. (Det är ganska höga vågor här med) Rakt ut är det bara öppet hav och det är klart att tankarna går till tsunamin och att det var just här den drog in och skapade störst förödelse i hela Thailand.. Man tänker extra på det när man är här, helt klart.

Vårat hotell är jättefint och har allt vi behöver! Prisvärt också! Personalen är fantastisk och tar sig an Ivar hela tiden, nästan så man får be att få tillbaka honom ;) Har aldrig sett så barnkära människor! Det är verkligen ett barnvänligt hotell, dock väldigt lite barn här just nu. Mestadels är det tyskar här.
Dock så ligger det en smula avsides från centrum, där lite shopping och restauranger finns. Det tar 10 min med taxi dit, tyvärr kan man inte gå för det är en så hårt trafikerad väg att det skulle vara med livet som insats ;) Framförallt skulle jag inte bege mig iväg med barnvagn på den vägen.. Så det blir nog inte så mycket mer shopping för vår del men är ju mest krimskrams ändå ;) Vi åker kanske dit en gång till innan hemgång.

Så åker vi hit igen skulle vi nog vilja bo längs den stranden som ligger nära centrum, då kan man välja om man vill ha lugnt eller ta en sväng på stan, med gångavstånd. Finns lite restauranger här där vi bor med men dom passar på att höja priserna rejält här. Vi kollade på hotell mer centralt innan men har för mig att dom var betydligt dyrare. Så med Emeralds standard är det väldigt prisvärt :)

Finns flera superhärliga restauranger på stranden här med enkla pinnstolar direkt i sanden, typ ett skjul där dom lagar maten. På riktigt, i Thailand är de allra enklaste och billigaste ställena bäst! Så himla god mat!!

Vi har inte internet som ingår här och ska man ha det så är det dyrt, så vi har bara tagit det för idag. Så troligen hörs vi inte mer nu innan vi kommer hem! Ååh vill inte åka hem.. Skulle lätt kunna stanna några veckor till ;)

Hoppas ni får en bra första advent, det ska vi ha :D


Visa fler inlägg