My new BFF....

Best friends forever.......
 
 
Sommarskorna får stå oanvända i garderoben den här sommaren... Gummistövlarna används istället flitigt!
Kul att himlen öppnade sig inatt och att det regnade decilitermått när jag skulle hem i morse... Synd man inte hade en båt...

Nattjobb & bebisplanering

Ja nu väntar 3 nätter på jobbet för min del.. Gud vad jag längtar efter min och Anders semester. Må semestervädret ha anlänt då också... Jag mår mycket bättre nu så hoppas det ska gå skapligt med nätterna ändå. Är dock väldigt trött fortfarande men jag ska försöka sova mycket under dagen och inte göra alltför många knop ;)
 
Nu har jag skickat in papper om graviditetspenning, så nu är det bara att vänta på domen.. Antingen får jag gå hem 2 månader innan barnet ska komma, eller så får jag jobba in i det sista som alla andra ;)  Vi som har fysiskt krävande jobb som tex inom vården har rätt att söka, man blir ju inte rik på det men det kan jag tycka det är värt då det inte är många gånger per liv det händer.. (Eller ja, beror ju på hur många barn man ska ha men vi ska då inte ha 10 ungar i alla fall ;)) Man jobbar ju ALLTID annars så tycker man kan unna sig den tiden. Det är slitigt annars också på en sjukhusavdelning, men när man har en mage stor som en elefant så blir det lite annat.
 
Självklart vill jag inte utsätta mig eller barnet för några risker heller, allt möjligt händer ju på mitt jobb. Smittor, tunga lyft, hot/våld, mycket spring, stress som fan.. Man vill ju inte få en spark i magen direkt. Alla andra har blivit beviljade på vår avdelning innan som väntat barn, så man får ju hoppas jag blir det också.. Vore bra att få vara hemma och vila sig lite innan den lille kommer, dessutom ska vi flytta så vi kommer ha massa att fixa där hemma... Men kom gärna och hälsa på- jag kommer nämligen vara gräsänka ganska mycket i höst då Anders fått tjänstledigt och kommer åka till Norge ca 3 månader och jobba innan bebben kommer. Han blir ju inte borta i ett sträck förstås men blir ju ändå väääldigt tomt.. Men vi behöver pengarna!!
 
Nu har vi dock en stor lyx som ska få ärva/låna typ ALLT man kan tänkas behöva till en liten av min bror & Lina, som har två små knoddar som börjar bli stora nu och inte behöver bebisgrejer mer. Det är så bra och vi kommer spara in så mycket pengar på det att jag nästan får dåligt samvete... Så tacksam♥
 
Det vi behöver köpa är barnvagn, någon som har några tips?? Sen blir det ju lite smågrejer förstås som man kanske vill ha nytt till sin lilla älskling ;)  Ett och annat plagg kommer man nog köpa om jag känner mig själv rätt :P Men jag har faktiskt inget emot begagnat, det är både miljövänligt, ekonomiskt och kemikalier är urtvättade för länge sen :)
 
Blivande morsan smider planer :)
 
 

Tacksam.

 Idag efter jobbet kom finaste Malin hit, och hade med sig FIKA dessutom! Hon är bra hon ;) Hon har semester nu så vi måste ju ha lite catch-up när vi inte ses på jobbet. Vi tjockisar måste ju hålla ihop ;) Hon ska nämligen ha bebbe 7 veckor före mig! (för er som inte visste det redan) Så himla bra planerat av oss om jag får säga det själv ;D Perfekt för min del att fråga henne om allting som precis varit med om allting själv fast steget före :)
 
Sen har jag ju Emma och Lotta som nyss kläckt dom också, så dom kommer jag kunna fråga om ALLT jag behöver veta om saker längre fram, för deras bebbar blir ca 6 månader äldre än vår. PERFEKT!
Och vill jag ha riktigt rutinerade svar så vänder jag mig direkt till min svägerska Lina förstås.. Hon har koll på ALLT! Hon har ju dessutom gått igenom detta 2 gånger...  Hon är redan 100% helhjärtat engagerad i vårt preggoäventyr ;) Anders syster är ju också världens coolaste barnmorska... Snacka om att ha kontakter! ;)
Icke att förglömma alla andra, med som utan barn och gravidmagar som engagerar sig, glädjs, stöttar och peppar oss i det här.. Behöver jag säga att jag är väldigt glad över att jag har min omgivning??
 
Familj, vänner, släkt, kollegor, bekanta och obekanta... Alla kommentarer, meddelanden, lyckönskningar och hälsningar vi fått..
 
Ni är helt fantastiska
 
Visa fler inlägg