Öppna förskolan

Idag har vi varit på öppnis.. Är ju helt orutinerad vad gäller öppna förskolan, gick inte dit en enda gång när jag var hemma med Ivar. Anders hängde däremot massor där sen när han var hemma :) Nu har jag varit där ett par gånger och det är ju verkligen bra! Framförallt på måndagar är det för barn 0-5 år där vi går och det är ju perfekt när Ivar är ledig från dagis. Leka lite, fika och sen är det sångstund. Jättemysigt för båda barnen! Den som älskar det mest är Ebbe... Eller ja, så fort vi är ute på något överhuvudtaget blir han helt salig ;) Han bara njuter och piper iväg direkt! Hejdå morsan, han bryr sig inte ett dyft om mig haha.. Inte är han ett dugg blyg heller, kryper upp i knäet på vem som helst och bara tindrar med ögonen typ ;) Totalt orädd.. Det här är ju ganska ovant för mig som haft Ivar som alltid varit väldigt försiktig av sig, sällan gått längre än en meter från mamma ;) 

Som jag sagt innan, lillebror är av en helt annan sort ;) Det är roligt att se hur olika dom är som personer redan! Ebbe kommer definitivt hålla oss sysselsatta i framtiden ;)
Jaha, han var hungrig...

Ja här har det fortsatt snorats, hostats och nattstökats.. Gah, är det en månad nu typ? Så less på alla baciller. Dom smittar ju varann som ett jäkla domino fram och tillbaka..

Vi misstänker också att Ebbe stökar ännu mer för att han "störs" av mig, och ska snutta typ hela nätterna. Orken börjar liksom sina nu efter 8 månaders snuttande nätterna igenom, så nu har vi provat lite olika saker senaste nätterna.. Bland annat att jag fått sova i annat rum och att jag och Anders bytt plats i sängen så han sover med Ebbe (spjälsängen står på min sida) och erbjuda honom välling på natten. Första gångerna blev han skitförbannad och vägrade- men inatt tog han ÄNTLIGEN emot flaskan AV MIG dessutom efter att ha lurat in den via tutten ;) Dessutom slukade han hela flaskan med välling och sen sov han som en stock!! Har vägrat smaka välling innan men nu gick det visst ner ;) Så ungen har kanske varit hungrig på nätterna?! Är väl inte så mycket mjölk kvar i boobsen nu.. Men han äter ganska bra på dagarna nu och till natten äter han världens bauta-portion med gröt innan han somnar så jag trodde han klarade sig på det. Men så aktiv som den ungen är så är det inte så konstigt om han behöver mer. Sover han gott på en flaska välling nattetid så går jag gladeligen upp och fixar det, än att han ska amma 732 gånger och man typ aldrig får hamna i djupsömn. Känns som jag ALLTID sover med ett öga öppet ;) Målet är väl att kunna sluta amma snart så man kan sluta fungera som levande napp! Hoppet lever vidare, haha.. 

På dagarna hjälper han gärna till att renovera hall, men på nätterna är han inte lika hjälpsam ;)

Definitivt slut på friden!

Ja på några dagar har Ebbe förstått sig på både det ena och andra. Bland annat hur man kryper i raketfart och sen prova stå mot exakt allt även om det inte alls funkar, tex en fotboll.. Han river med allt allt allt, haha. Ivar är i hasorna och försöker se efter honom ;) "mamma kom, Ebbe ramlar" är väl standard nu.. Blir väl 75 fall per dag eller så.. xD

Men det är himla häftigt att se! Även om jag inte fattar varför han ska ha så bråttom för, men det kom ju inte som någon chock för det har jag ju haft på känn hela tiden ;) Den lilla sprattelgubben! Pjuh, har fått gått igenom hemmet flera varv IGEN för att leta efter dödsfällor.. Vi som precis vant oss med att kunna ha saker framme xD
Visa fler inlägg